Korištenje funkcije grill rerne
Rešenje
Jedna od najčešće korišćenih funkcija rerne je postavka brojlera. Jeste li znali da se može koristiti kao zamena za roštilj?
Ko ne voli dobar roštilj?
Postoji nešto za kuvanje hrane preko plamena. Vid ... Zvuk ... Miris ...
Ali ponekad priroda ima druge ideje
Zima, kiša, tuča ili samo hladnoća do kostiju. Ne možete uvek praviti roštilj napolju.
Ne brini
Korišćenjem postavke brojlera na vašoj rerni zapravo možete roštiljati iznutra - tokom cele godine.
Kako koristiti funkciju roštilja u vašoj rerni
Jeste li ikada koristili postavku brojlera na vašoj rerni? Zamislite to kao naglavni grill. Umesto da toplota dolazi s dna, dolazi s vrha. Iako nećete dobiti ukus dima - možete dobiti odličnu čar. Recepti s roštilja za brzo kuvanje izvrsno deluju u rerni. Rerna isključuje brojler nakon postizanja ciljane temperature - da biste održali svoj "roštilj", ostavite vrata rerne malo otvorenijima. Obavezno često proveravajte hranu kako ne bi izgorela.
Kako roštiljati na ploči za kuhanje
Pretvorite ploču za kuhanje u improvizovani roštilj. Upotrebite tiganj od livenog gvožđa jer dobro zadržava toplotu, ostaće vruć i daće vam one neuhvatljive tragove pretraživanja. Stavite tiganj na ploču za kuhanje i zagrevajte ga do vrlo vrućeg, a zatim smanjite temperaturu na srednju i zadržite je tamo tokom celog postupka kuvanja. Ako tiganj počne pušiti, previše je vruće. Za najbolje rezultate, mažite hranu suvom i lagano je premažite maslinovim uljem pre nego što je stavite u tiganj. I zapamtite, ne bacajte hranu prerano - ostavite je nesmetanu barem 3-4 minuta da bi imala vremena za čašicu.