Kako se koristi funkcija Sous Vide na vašoj AEG parnoj rerni

Rešenje

Uvedite revoluciju u svoju kuhinju s funkcijom Sous Vide na svojoj AEG parnoj rerni. Priprema hrane ovom tehnikom zadržava vlagu, aromu, hranljive materije i ukuse – dajući vam profesionalni rezultat. S obzirom na to da se hrana dinsta u vakuumiranim kesama, ovaj metod kuvanja pojačava ukuse svega što kuvate i praktično eliminiše rizik od prekuvanih jela. Ovu funkciju možete pronaći na AEG SteamPro modelima rerni.

Šta vam je potrebno

Osim vaše ProSteam rerne, potrebne su vam kese za Sous Vide i aparat za vakuumiranje.

Kese za Sous Vide

AEG kese za vakuumiranje dizajnirane su da budu reciklirane i proizvedene su od veće količine plastike koja se može reciklirati nego kod prethodnih modela*, Takođe se proizvode sa do 40% manje emisija CO2 nego pre**. Kese su kompatibilne sa Sous Vide rernama, aparatima za vakuumiranje i fiokama za vakuumiranje.

možete ih pronaći ovde.

Ne zaboravite da reciklirate kesu za vakuumiranje nakon kuvanja. Nakon korišćenja kese za vakuumiranje, uklonite sve tragove hrane iz unutrašnjosti kese kako biste izbegli kontaminaciju kante za reciklažu. Nakon toga kesu možete baciti u kontejner za reciklažu plastike.

*Ova kesa je izrađena od NEXT FLEX MP0X (Format>A4) i može se reciklirati u skladu sa EN 13430 (DIN EN 13430)

**Prema Proceni životnog ciklusa (LCA) koju je izvršio AEG



Aparat za vakuumiranje

Kako biste zatvorili svoje kese za Sous Vide, potreban vam je aparat za vakuumiranje. Postoje stone verzije aparata i ugradne fioke. Stoni aparat za vakuumiranje biće vam od velike pomoći kada počnete da eksperimentišete sa Sous Vide kuhinjom bez mnogo napora. Naši aparati za vakuumiranje su fleksibilni i jednostavno se koriste.

Ako želite da vinete svoje Sous Vide čarolije u nove visine, opremite svoju kuhinju ugradnom fiokom za vakuumiranje za lako vakuumiranje i osećaj luksuza.

Istražite ponudu naših ugradnih fioka za vakuumiranje.

Kako se koristi funkcija Sous Vide

Saveti i trikovi

  • Preporučujemo da propržite crveno meso kratko u posudi ili na roštilju nakon korišćenja funkcije Sous Vide. To će mesu dati hrskavu površinu.
  • Kada kuvate više komada peradi ili ribe u jednoj kesi, postavite ih jedno pored drugog, a ne jedno na drugo kako bi svi komadi bili dobro kuvani
  • Priprema obroka zamrzavanjem vakuumirane hrane: izvadite plastične kese iz zamrzivača i stavite ih direktno u rernu kada koristite funkciju Sous Vide



Za više informacija o svom modelu rerne, pogledajte korisničko uputstvo.

Uputstvo možete pronaći ovde.

Sada kada ste naučili više o tehnici Sous Vide,

kliknite ovde da saznate više o tome kako se kuva na pari.

Da li vam je ovaj članak bio od pomoći?